16
Lun, Sep

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Primăria îi invită pe copiii și elevii brașoveni să vadă cum se cultivă legumele și fructele și cum se obțin produsele lactate.

Municipalitatea continuă pionieratul în cadrul programului "Cornul și laptele” și a lansat licitația pentru organizarea de vizite ale elevilor la fermele din jurul Brașovului.

Primăria Brașov a lansat procedura de atribuire a contractelor de măsuri educative care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, precum și pentru preșcolarii din grădinițe, pentru anul şcolar 2022 - 2023. Această componentă educativă a fost introdusă în programul "Cornul și laptele” la inițiativa Municipiului Brașov și are ca scop conștientizarea copiilor asupra importanței unei alimentații sănătoase, dar și a le oferi posibilitatea de a vedea cu ochii lor cum arată o livadă sau o fermă, cum se culeg fructele sau cum se procesează laptele.

Prin această achiziție de servicii, municipalitatea își propune să organizeze pentru preșcolari și elevi vizite la ferme pomicole/legumicole și la unități de condiționare, ambalare, depozitare și procesare a fructelor și legumelor, la stațiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la laboratoare de profil, la zilele recoltei, expoziții, târguri, la fermele de producere a laptelui şi la unități de procesare, la stațiuni de cercetare și de creștere a bovinelor.

În cadrul acestor vizite, copii vor avea ocazia să viziteze fermele și livezile, să vadă cum se obțin și se procesează produsele, să le deguste, să primească premii pentru diferite concursuri, vor asista la demonstrații privind prepararea de salate, sucuri din fructe și legume proaspete, prepararea de shake-uri şi milkshake-uri realizate de specialiști în domeniu (bucătari, nutriționiști).

Obiectivele implementării cestui program sunt de a conștientiza preșcolarii și elevii asupra importanței unei alimentații sănătoase bazate pe consumul de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate; deprinderea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și prevenirea diferitelor afecțiuni de sănătate (diabet, boli cardiovasculare și obezitate infantilă); creşterea consumului de fructe și legume, lapte și produse lactate și un grad de informare mai mare cu privire la tipurile de produse alimentare locale și combaterea risipei de alimente.

Programul vizează aproximativ 22.000 de elevi și preșcolari din municipiul Brașov.

Data limită de depunere a ofertelor este 27 martie 2023, ora 11.00. Valoarea estimată a achiziției este aproximativ 750.000 de lei.

Detaliile privind licitația se găsesc pe www.brasovcity.ro, secțiunea Primăria/Achiziții/27-03-2023 ora 11:00

Primăria Brașov, premiată pentru grija pe care o are pentru calitatea produselor livrate copiilor în cadrul programului Cornul și laptele

În prima parte a lunii martie, Primăria Brașov a primit o nouă recunoaștere pentru inițiativa sa de a îmbunătăți programul Cornul și laptele, prin asigurare a unor produse naturale și de calitate.

În cadrul Galei Premiilor cu impact social și de mediu 2022, Municipiul Brașov a primit  Premiul pentru Achiziții cu impact social și de mediu, având în vedre modul în care au fost concepute caietele de sarcini pentru achiziția produselor din cadrul acestui program, atât din punctul de vedere al calității, cât și al susținerii producătorilor locali.

„Gala Premiilor cu impact social și de mediu 2022” a avut loc în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu derulat de Asociația ”Centrul pentru Legislație Nonprofit” în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul și-a propus să răspundă problemei implementării extrem de reduse a prevederilor legislative privind achizițiile rezervate, achiziții cu clauze sociale și achiziții verzi în achizițiile publice, precum și în cele realizate de companii. Scopul principal este să crească nivelul de implementare a achizițiilor cu impact social și de mediu în sectoarele public și privat, pentru a îmbunătăți incluziunea socială a persoanelor din grupurile vulnerabile și a crește calitatea vieții populației prin reducerea efectelor negative asupra mediului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: