19
Mar, Mar

Eveniment

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov organizează un concert de muzică sacră în data de 1 aprilie, ora 20.30, în Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov.

Ansamblul Capella Coronensis, Corul Bach al Bisericii Negre, soliștii Renáta Gebe-Fügi, Mihaela Ișpan, Dan Macavei, Nicolae Simonov, Dmitriy Rusinyak și Farkas András, dirijați de Steffen Schlandt, vor aduce în fața publicului una dintre cele mai apreciate compoziții de Johann Sebastian Bach: Patimile după Ioan. Partea de orgă va fi interpretată de Ursula Philippi. 

Johannes-Passion este prima lucrare de tip oratoriu compusă de Johann Sebastian Bach. În cadrul concertului sunt relatate ultimele zile ale lui Isus Cristos pe Pământ. Ariile soliștilor și coralele protestante sunt delimitate în introducere și în încheiere de coruri ample. Corul Bach, în decursul existenței sale, a interpretat de 25 de ori această lucrare, fiind o componentă constantă a muzicii dedicate Săptămânii Mari. 

Corul Bach din Braşov este corul bisericesc al comunităţii evanghelice, fondat în 1933 de Victor Bickerich, cantorul acelei perioade. În anul 2023, corul serbează 90 de ani de la înființare. Ansamblul a adus în premieră în România multe dintre operele lui Bach: Matthäus-Passion (Patimile lui Cristos după Matei), Johannes-Passion (Patimile lui Cristos după Ioan) şi numeroase alte piese religioase, îndeosebi ale compozitorilor germani.

Ansamblul brașovean, Capella Coronensis, este compus din membri ai Filarmonicii Brașov, reunindu-se sub conducerea lui Steffen Schlandt pentru a interpreta muzică vocal-instrumentală cu specific religios. Repertoriul constă în lucrări din epoca barocă, clasică și romantică din Europa și continentul american. 

Biletele pentru Concertul Pascal se pot achiziționa de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO, sau online de pe Booktes.com. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: