03
Dum, Mar

sursă foto: P.N.L Brașov

Eveniment

Revoluție în materia compensării creanțelor contribuabililor cu datorii ale acestora prezente sau viitoare către stat indiferent dacă este vorba despre bugetul de stat sau despre bugetele locale.

Conform legii adoptate de Camera Deputaților, cameră decizională, orice sumă certă, lichidă și exigibilă pe care statul o datorează spre restituire unui contribuabil (datorie stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă) va putea fi compensată cu orice datorie pe care o are același contribuabil o are către stat sau autoritate locală, indiferent cine administrează bugetul către care există datoria.

’’Practic o sumă de restituit din bugetul de stat (de exemplu 2000 lei impozit pe profit nedatorat) va putea fi compensată cu o datorie către un buget local (de exemplu 2000 lei impozit pe clădiri) sau viceversa. Procedura de compensare va fi stabilită prin ordin comun al Ministrului Finanțelor și al Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, spune Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov

În prezent este posibilă numai compensarea unei sume de restituit din bugetul de stat cu o datorie către același buget de stat și o sumă de restituit din bugetul local cu o datorie către același buget local.

Practic, asistăm la o schimbare de paradigmă în materie fiscală care va opera în favoarea contribuabilului și va favoriza conformarea voluntară a acestuia.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: