19
Mar, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Dezastrul din sectorul bancar scade prețurile la pompă!

Petrolul s-a ieftinit cu mai bine de 3 dolari la sfârșitul săptămânii și, spre bucuria șoferilor, asta a dus la o ieftinire a carburanților. Economiștii avertizează, însă, că semnalele nu sunt optimiste și că nu ar trebui să ne bucurăm prea mult. Ieftinirea bruscă a barilului de petrol ar putea fi semnalul că se apropie o criză financiară puternică. 

Colapsul celor două bănci americane, Silicon Valley Bank și Signature Bank, a generat unde de șoc pe piața globală. Prețul barilului de petrol a scăzut sub 73 de dolari și a atins cea mai mică valoare din ultimul an. În consecință, și combustibilul se vinde acum mai ieftin.

Primii care au observat ieftinirile sunt șoferii, care speră în continuare să vadă prețuri tot mai accesibile la pompă.

Cei care nu sunt încântați de ieftinire sunt însă analiștii financiari. Aceștia avertizează că dolarul dă tonul piețelor bancare internaționale iar prețul petrolului este un bun indicator pentru starea economiei globale. Apar tot mai multe semnale că se apropie o criză financiară la fel ca cea din 2008, iar specialiștii caută deja soluții ca să prevină căderea sistemului bancar din România. 

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: