28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.md

Eveniment

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a semnat vineri, 10 martie, contractul de finanţare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente ambulator integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”.

Contractul a fost încheiat cu Ministerul Sănătăţii şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Pilonului V - Sănătate și Reziliență instituțională, pe Componenta C12 - Sănătate.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 15.641.477,02 lei, din care valoarea eligibilă prin PNRR este de 13.144.098,34 lei, iar diferenţa de 2.497.378,68 lei reprezintă valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR.

Astfel, proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă integrală, fără să necesită o contribuţie proprie din bugetul local al autorităţii publice judeţene.

Acesta este primul proiect contractat dintr-un număr de şase proiecte pe care Consiliul Judeţean Braşov le-a depus anul trecut pe Componenta Sănătate din PNRR.

Un alt proiect, cel vizând „Achiziţionarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov”, cu o valoare de 11.596.243,24 lei, a fost inclus pe lista de rezervă.

Potrivit contractului de finanţare, până în data de 30 noiembrie 2024 vor fi achiziţionate, instalate şi puse în funcţiune zece tipuri de echipamente de imagistică şi de laborator care vor întregi dotările de care beneficiază cabinetele din Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.

Este vorba despre un aparat de rezonanţă magnetică, un ecograf 4D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, trei ecografe 2D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, un ecograf 2D cu sondă pentru cord pediatric, sondă eco transfontanelară (ETF) și sondă liniară pediatrică şold și abdomen, un aparat digital de radiologie cu grafie și scopie, un automat de biochimie și imunologie, un automat de microbiologie, un analizor automat de urină, un analizor automat probe de scaun şi un analizor de VSH.

Orice contract de finanţare aprobat pentru noi înseamnă o oportunitate investiţională prin care rezolvăm necesităţi stringente, fără să angajăm cheltuieli din bugetul propriu al judeţului Braşov. În acest proiect, stabilirea necesarului de echipamente s-a făcut în urma consultării mediciilor şi pe baza priorităţilor stabilite de echipa de conducere a Maternităţii braşovene şi comunicate la Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean. Mă bucur că după ce anul trecut am reuşit să modernizăm clădirea administrativă în care funcţionează Ambulatoriul, prin intermediul unor lucrări finanţate atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri europene, iată că urmează să achiziţionăm din fonduri nerambursabile inclusiv echipamentele medicale necesare celor trei cabinete din Ambulator. Anul acesta va fi unul decisiv în ceea ce înseamnă investiţiile de la acest spital, în condiţiile în care vom încheia proiectul european privind modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al Maternităţii”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: