26
Vin, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Din cauza temperaturilor pozitive și a ploii, partea superioară a pârtiei Subteleferic și Lupului inferior nu mai asigură condiții optime pentru schi.

De marți, 27 februarie, accesul pe două dintre pârtiile din masivul Postăvarul va fi restricționat, deoarece nu mai prezintă condiții optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre partea superioară a pârtiei Subteleferic și Lupului inferior. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar și a precipitaților sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subțiat, iar zăpada este moale și apoasă.   

Astăzi s-a schiat în zona superioară a masivului pe pârtiile: Lupului, Drumul Roșu, Kanzel, Doamnei, Ruia și s-a putut coborî până în Poiană pe Sulinar, Drumul Roșu și apoi Subteleferic sau Drumul Roșu – 3D – Drumul albastru. De asemenea, se schiază pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară are aproximativ 25 de cm, dar din cauza temperaturilor ridicate se schiază în condiții de primăvară, zăpada fiind grea, așa-numita „zăpadă ortopedică“, astfel că există riscul producerii de accidente.

Instalațiile de transport pe cablu care au funcționat astăzi: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

De la deschiderea sezonului, 28 ianuarie, și până în data de 23 februarie au fost înregistrate aproape 800.000 de treceri prin turnichete, cel mai mare număr de treceri fiind înregistrate în 16 februarie, 43.095 de treceri, și în data de 22 februarie, cu 41.740 de treceri.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: