24
Mie, Apr

sursă foto: puterea24.ro

Eveniment

În cazul în care în spațiul aerian al țării noastre ar intra o rachetă sau alte obiecte zburătoare, oamenii aflați în zonele de risc vor primi un mesaj RO Alert pentru a se adăposti!

Este mesajul care vine din partea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Însă, alerta va fi emisă numai dacă autoritățile au informații care pot anticipa căderea.

Dacă ştim că vine în zonă şi dacă se dă informaţia, se poate da Ro-Alert. Numai că, din nou, mesajele Ro-ALERT, chiar dacă se dau foarte repede, s-ar putea să apară concomitent sau după, sau foarte scurt timp înainte şi oamenii să trebuiască imediat să se adăpostească dacă este ceva.

Din fericire, până acum, nu a fost nevoie, nu a fost cazul. Dar da, pentru obiecte căzătoare, pentru orice situaţie care ştim că ameninţă populaţia şi ştim că vine, se dă mesajul Ro-Alert. Pentru asta este făcut sistemul Ro-Alert”, a afirmat Raed Arafat într-un interviu pentru Europa Liberă România.

Arafat a precizat că se fac monitorizări și dacă obiectele „se îndreaptă în altă parte” populaţia nu este alertată.

Nu e niciun secret, există situaţii în care afli că este ceva în zonă, dar se îndreaptă în altă parte. Nu mai dai mesajul Ro-Alert. Există situaţii, se monitorizează situaţiile, nu a fost niciun moment cazul să dăm mesajul Ro-Alert, pentru că nu a fost cazul să dăm mesajul", a precizat DSU.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: