26
Vin, Apr

sursa foto: romaniatv.net

Eveniment

Marea Britanie a introdus limite temporare în ceea ce privește numărul de fructe și legume pe care le pot achiziționa clienții, pentru a le asigura disponibilitatea pentru toată lumea.

Magazinele din Marea Britanie au început să limiteze numărul fructelor și legumelor, astfel încât toți clienții să poată beneficia de ele. Aceste limite temporare au fost introduse pe baza unei penurii a acestor produse, a confirmat pentru AFP federația comercianților, BRC (British Retail Consortium).

Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei şi Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe şi legume, mai ales roșii şi ardei”, a spus Andrew Opie, responsabil al federației.

Perturbările „ar urma să dureze câteva săptămâni”, a declarat Opie. Acesta a mai adăugat că „supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele lanţului de aprovizionare şi lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienţilor la o gamă largă de produse proaspete”.

Ca în cazul altor supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei pentru fiecare produs la un foarte mic număr de fructe şi legume”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al lanțului de magazine Asda. Măsurile luate vizează loturile de roșii, ardei, castraveți, salată, broccoli, conopidă şi zmeură.

Criză de aprovizionare în Marea Britanie 

Pe lângă aceste probleme punctuale, Regatul Unit se îndreaptă spre o nouă criză de aprovizionare în sectorul alimentar, au anunțat agricultorii britanici. Această criză a apărut din cauza creșterii prețurilor cu care se confruntă cei care lucrează în acest sector.

În cadrul conferinței anuale a NFU ((National Farmers’ Union), principalul sindicat agricol din Marea Britanie, guvernul de la Londra a adus la cunoștință subvenții în valoare de peste 168 de milioane de lire sterline pentru agricultorii britanici, în cursul acestui an, pentru a „stimula inovația, a susține producția alimentară, a ameliora sănătatea şi bunăstarea animalelor şi a proteja mediul”.

Aceste ajutoare vor fi acordate în paralel cu lansarea de „programe de gestionare ecologică a terenurilor”, care urmează să înlocuiască ajutoarele europene în urma Brexitului, a precizat executivul britanic.

 

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: