18
Joi, Apr

Eveniment

În spațiul public au apărut supoziții potrivit cărora forțele rusești se pregătesc să cucerească aeroportul internațional din capitala Republicii Moldova, Chișinău, pentru a transfera trupe suplimentare în țară.

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a spus că există mai multe scenarii de destabilizare a situaţiei din ţară, inclusiv planul menţionat de preşedintele Volodimir Zelenski în legătură cu presupusa intenţie a Rusiei de a prelua controlul asupra Aeroportului Chişinău, dar noul şef al executivului moldovean dă asigurări că instituţiile ţării sunt pregătite să facă faţă unor provocări.

Autoritățile și-au luat măsuri, pentru că aeroportul a fost privatizat. A fost preluat fraudulos. A fost închis spațiul aerian o vreme pentru că au fost identificate anumite obictive. Din informațiile pe care le am, am vorbit cu mai mulți oficiali, nimeni nu a putut confirma o asemenea situație. Există un scenariu, autoritățile sunt în alertă, dar totul este sub control”, a spus Eugen Tomac, aflat la Chișinău.

Vladimir Putin a anulat marţi un decret care data din 2012 şi care stabilea, de fapt, principiile directoare ale politicii externe a Federaţiei Ruse, în documentul anulat stipulându-se inclusiv faptul că trebuie găsite „căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova”.

 

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: