29
Vin, Mar

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Zi crucială, astăzi, la Varșovia pentru securitatea Europei.

Joe Biden, cel mai important om din lume, se întâlnește cu șefii statelor din estul Europei. Biden va sta față în față cu președintele Klaus Iohannis și cei mai importanți oameni ai planetei vor discuta despre soluțiile cheie în criza războiului din Ucraina. Întâlnirea vine în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului din Ucraina, după discursul halucinant ținut de Vladimir Putin care a vorbit despre terorism, nazism și despre arma nucleară. 

Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Formatului București 9, la care va fi prezent președintele american Joe Biden și secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Întâlnirea are loc în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului din Ucraina.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 22 februarie 2023, la Varșovia, Republica Polonă, alături de Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9), avându-i ca invitați pe Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Summitul B9 se desfășoară în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, și are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliații de pe Flancul Estic al NATO și SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

Agenda discuțiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susținerea pentru aspirațiile sale euroatlantice, precum și demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Vor fi abordate, de asemenea, modalitățile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internațional, pentru crimele comise în Ucraina.

O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: