26
Vin, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

A fost un nou cutremur în Turcia, luni seara. 6,3 a avut magnitudinea noul cutremur, care s-a resimțit în Sudul Turciei.

Țări afectate: Cipru, Turcia, Liban și Siria La 13 km față de Antakya/Provincia Hatay, Turcia.

Un nou cutremur semnificativ a lovit Turcia, luni seara, tot în sudul afectat de seismele de acum două săptămâni, care s-au soldat cu 40.000 de morți, potrivit datelor Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Cutremurul s-a produs la ora locală 20:04:28, în provincia Hatay.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni construirea a 200.000 de locuinţe în cele 11 provincii turce afectate de seismul devastator din 6 februarie, informează AFP.

"Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje", a declarat Erdogan aflat în provincia Hatay (sud), cea mai afectată de seismul cu magnitudinea 7.8 ce a făcut peste 41.000 de morţi în Turcia şi a distrus sau a avariat grav peste 118.000 de locuinţe.

"Toate locuinţele vor fi reconstruite de la zero (...) pe terenuri solide şi în conformitate cu bunele practici", a insistat şeful statului turc, precizând că operaţiunile pentru construirea acestor locuinţe vor începe în martie.

Locuinţele vor fi construite la distanţă de liniile de falie, "mai aproape de munţi, pentru a fi protejate de probleme ce ţin de solurile moi".

"Vom construi noi (oraşe) Antakya, Iskenderun şi Arsuz. Le vom reconstrui de la zero", a declarat Erdogan, enumerând trei oraşe din provincia Hatay. "Vom începe să-i transferăm pe cetăţenii noştri care locuiesc în oraşe de corturi şi de containere către (noile lor) locuinţe în cel mult un an", a promis preşedintele turc, care a susţinut un discurs în public pentru prima dată în ultimele şase zile.

 
 
 
 
Sursa: realitatea.net

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: