08
Joi, Iun

Eveniment

Vreme tot mai caldă se anunță în următoarele zile în mare parte din țară.

În sudul României va fi însă foarte cald.

În weekend, meteorologii prognozează maxime de 18 grade Celsius, în timp ce la munte continuă să ningă slab.

Va fi tot mai cald zilele următoare! Așteptăm maxime cuprinse între între 3 și 13 grade Celsius, apoi vineri și sâmbătă este posibil ca în partea de sud a țării temperaturile să ajungă spre 16 sau chiar 18 grade Celsius. Asta înseamnă o vreme caldă pentru această perioadă. Vor crește și temperaturile din cursul nopților. Vor fi tot mai multe valori pozitive noaptea ceea ce înseamnă mai ridicate decât ar fi normal. De exemplu, noaptea de vineri spre sâmbătă poate aduce minime între 2 și 9 grade Celsius. Temperaturi noaptea cum ar fi trebui să fie ziua”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Alternanțe termice periculoase

Vremea bună se pare că nu ține prea mult. De la începutul săptămânii viitoare se întoarce frigul. Și nu scăpăm nici de ploi.

Vor fi și precipitații în zilele următoare, mai ales pe partea de nord, nord-est a teritoriului, apoi în nord-vestul, nordul, centrul țării în a doua parte a săptămânii, precipitații care, odată cu încălzirea vremii, în zonele joase vor fi mai ales sub formă de ploi. Deocamdată vom merge cu aceste temperaturi ridicate până la începutul săptămânii următoare, după care este de așteptat o răcire. Deocamdată nu avem semnalul că acea răcire va aduce temperaturi specifice gerului”, a precizat Florinela Georgescu. 

 

 

Sursa: adevarul.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: