16
Lun, Sep

Eveniment

Pentru mai mult de 300 de funcții publice de execuție s-a dat startul înscrierilor la concursul organizat de Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Dosarele de înscriere se pot depune până la 1 martie 2023.

ANAF a dat startul angajărilor cu peste 300 de posturi la regionala București și urmează recrutări de personal și în țară. Șeful ANAF anunța pe finalul anului trecut planuri pentru angajări record

Nu mai puțin de 300 de posturi sunt disponibile în structurile Agenției Naționale de Administrare Fiscală din Capitală. Concursul este organizat de Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP). Dacă ești interesat, însă, important este să te grăbești, dosarele se pot depune doar până la 1 martie 2023.

Dacă toată viața ți-ai dorit să fii bugetar în România, DRFP a publicat anunțul de recrutare pentru 307 de posturi vacante din București pentru aparatul propriu și unitățile subordonate ale instituției publice, conform avocatnet.ro.

În prima etapă a concursului, până la 1 martie 2023, candidații sunt așteptați la Registratura Direcției Regionale a Finanțelor Publice din București (strada prof. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 13, sector 2), de luni până joi, în intervalul orar 8.30-16.30, iar vinerea între orele 8.30-14.00.

În ceea ce privește pozițiile disponibile pentru recrutare, acestea vizează posturile de:

- inspector casier;

- referent casier;

- consilier;

- expert;

- auditor.

Tot pe site-ul ANAF, la această adresă, se găsesc condițiile de participare la concurs și actele necesare în dosarul de înscriere. Dacă vrei să te pregătești pentru un eventual interviu în cadrul structurilor Agenției Național de Administrare Fiscală, există o tematică și o bibliografie destul de stufoase pe care le găsești aici.

Este important de reținut că procesul efectiv de recrutare se va întinde pe o perioadă destul de lungă de timp, poate și câteva luni. De exemplu, proba scrisă a concursului va avea loc în zilele de 14, 15, 16 și 17 martie 2023, iar interviul în termen de maximum cinci zile de la data susținerii examenului scris. Cele două examinări vor fi susținute la adresa DRFP din București: str. Prof. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 13, sector 2.

Detaliile financiare ale celor peste 300 de posturi disponibile la DRFP nu se cunosc, veniturile fixe fiind suplimentate de sporuri şi prime în funcţie de cuantumul amenzilor date. Potrivit datelor, la ANAF un consilier ia între 7000 și 10.000 lei pe lună și un sport de 1.100 – 1.500 lei pe lună, potrivit romaniatv.net.

Este bine că angajează și este bine că angajează pe posturi de debutanți, deci vor fi tineri. Au început tot cu DGRFP București, cu un număr semnificativ de posturi. Din ce știm noi, au cerut situații și în teritoriu, la regionale și la județe, și vor începe să le scoată la concurs și pe acestea. București probabil s-a mișcat mai repede. Înțelegem că nu le vor scoate acum la conurs pe toate cele neocupate din țară. Unele vor rămâne vacante. Oricum, se mai fac și transferuri în perioada asta”, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Toader, președinte SindFISC.

Heiuș, în octombrie: Avem vacante 1.490 de posturi de execuție și aș vrea ca la anul să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea

La finalul anului trecut, ANAF avea prevăzute maxim 22.244 de posturi, după ce în ultimii ani guvernanții au blocat angajările și au tăiat din posturile neocupate. De exemplu, până în martie 2020, numărul de posturi bugetate la ANAF era de 27.582, câteva mii dintre ele neocupate. Numărul maxim de posturi a fost redus ulterior în mai multe etape.

Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuție și aș vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea. Pentru a funcționa eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase și afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri”, a afirmat Heiuș, contactat de Profit.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: