19
Mar, Mar

Eveniment

Copiii și tinerii pasionați de științele exacte din Brașov au, de acum, o motivație suplimentară pentru a performa în acest domeniu. Fundația Comunitară a lansat Fondul Științescu, pentru stimularea acestei activități în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, din tot județul.

Prin acest fond vor fi premiate cele mai reușite 7-12 proiecte din județul Brașov, cu sume cuprinse între 4.000 și 12.000 de lei. Propunerile pot fi făcute de către elevi, profesori, studenți sau chiar elevi ai organizațiilor neguvernamentale. 

Fondul total de finanțare pentru acest proiect este de 90.000 de lei. Cea mai mare sumă provine de la firmele private din Brașov. De altfel, autorii celor mai inovatoare proiecte au locul de muncă garantat, la finalul studiilor. 

Și noi am luat în calcul sprijinirea excelenței în educație. De aceea am alocat sume importante pentru finanțarea centrului de excelență, care produce elevi foarte talentaț, cu care Brașovul se mândrește. Vom continua să susținem astfel de proiecte”, a declarat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.

Fondul Științescu se va lansa oficial la Brașov pe 29 martie. Termenul limită pentru depunerea scrisorilor de intenție este 13 aprilie. Proiectele câștigătoare vor fi selectate până pe 15 mai. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: