24
Mie, Apr

Eveniment

Brașovul are nevoie de eficientizarea traficului auto, precum și de creșterea numărului de locuri de parcare.

"Foarte mulți brașoveni îmi comunică acest lucru, și mai ales, se plâng de faptul că actuala administrație nu ia nici un fel de măsuri pentru a rezolva, măcar parțial, aceste aspecte.

O serie de brașoveni, locuitori ai zonei centrale a Brașovului, mi-au comunicat faptul că în Piața Sfatului și în Piața Unirii, au loc în diferite weekend-uri, competiții de alergare montană și competiții de mountain bike. Competiții ce sunt în prealabil autorizate de către autorități.

Faptic, aceste competiții care au ca punct de pornire și sosire Piața Sfatului și Piața Unirii, reușesc, conform celor spuse de brașovenii care locuiesc în zona centrului vechi și în cartierul Șchei, să blocheze sau să îngreuneze circulația autovehiculelor. Mai mult decât atât, afluxul de competitori și spectatori este foarte mare, aceștia venind în autovehicule pe care le parchează blocând porțile de acces în curțile imobilelor și uneori chiar și străduțele din cartierul Șchei. Totodată, accesul autospecialelor ISU sau al ambulanțelor este mult îngreunat din cauza afluxului mare de autoturisme ale competitorilor, organizatorilor și spectatorilor parcate în zone în care de obicei este foarte greu să parchezi un autoturism.

Din păcate, locuitorii din zona centrului vechi al Brașovului și din cartierul Schei sunt supuși, chiar și în weekenduri, aglomerației insuportabile și zgomotelor puternice.

Una dintre soluțiile pe care cetățenii mi le-au indicat a fost aceea de a organiza competițiile de acest gen pe aleile de Sub Tâmpa. Acolo, datorită faptului că traficul auto este interzis, există spații largi disponibile pentru corturile sponsorilor, pentru scene și pentru zone de încălzire a sportivilor. Se poate permite traficul auto pe parcursul desfășurării evenimentelor sportive, și mai ales, dacă linia de start ar fi acolo, accesul pe traseele de  alergare sau mountain bike ar fi mult mai simplu, fără a bloca temporar anumite străzi din cartierul Șchei sau din zona centrului vechi.

Acest gen de competiții pentru amatori, pun Brașovul pe harta sportivă a României și generează o serie de venituri pentru sectorul HORECA, dar din păcate vin la pachet cu un disconfort foarte mare pentru locuitorii din cartierul Șchei și din centrul vechi al Brașovului.              

Siguranța și confortul cetățenilor, indiferent în ce cartier al Brașovului locuiesc, trebuie să fie primordiale pentru administrația publică locală. Din păcate, în fiecare zonă a Brașovului există situații care creează disconfort cetățenilor.

Actuala administrație dovedește o incapacitate foarte mare de a fi receptivă la doleanțele brașovenilor, tratându-i cu foarte mult dezinteres", a declarat subprefectul județului Brașov, Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: