26
Vin, Apr

Eveniment

Armata Kremlinului a lansat, vineri noapte, patru atacuri aeriene asupra Insulei Șerpilor, teritoriu recucerit de trupele Kievului anul trecut.

Considerată un punct deosebit de important din punct de vedere strategic, în Marea Neagră, Insula Șerpilor a fost bombardată de ruși cu ajutorul a două avioane de luptă Su-24, anunță Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei, potrivit The Kyiv Independent.

Trupele rusești au ocupat insula în primele ore ale invaziei, dar forțele armate ale Ucrainei au reușit să recucerească locația i-au alungat în cele din urmă soldații invadatori la sfârșitul lunii iunie.

Rusia, val de atacuri într-o singură zi

Rusia a dezlănțuit un nou val de atacuri cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina, provocând întreruperi de urgență a energiei electrice, pentru milioane de oameni.

În acest context, președintele Zelenski a facut un nou apel către vestici și a cerut armament pentru ca țara sa să scape de teroarea rusească. Până una alta, marea ofensivă anunțată de ruși a început, confirmă oficialii de la Kiev. Iar analiștii militari semnalează că invadatorii au avansat în direcția Bahmut.

Potrivit autorităților ucrainene, forțele ruse au atacat cu opt bombardiere strategice TU-95, iar mai rachete Kalibr au fost lansate de pe nave aflate în Marea Neagră.

 

 

 

sursa: stirileprotv.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: