25
Joi, Apr

sursă foto: foaiatransilvana.ro

Eveniment

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Huedin a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei.

Acesta i-a fost sustras prin metoda „Îmbrățișarea afectuoasă” o metodă mai veche, dar care continuă să fie folosită de hoți în abordarea victimelor lor.

La data de 7 februarie a.c., Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Cluj.

Cum funcționează metoda „Îmbrățișarea afectuoasă”

Hoții abordează o persoană pe stradă cu afecțiune, prefăcându-se că o cunoaşte şi îmbrăţişând-o afectuos. Apoi, hoțul inițiază o conversație cu victima, sub pretextul că au prieteni comuni. În timpul conversației, hoțul continuă să îmbrățișeze victima, dar își folosește ”dibăcia” pentru a-i sustrage din buzunare banii sau telefonul mobil.

Această metodă a fost intens folosită de românii din străinătate. Anul trecut, spre exemplu, o grupare de români cu nu mai puțin de 42 de membri a fost arestată de polițiștii spanioli sub acuzația de apartenență la o organizație specializată în tâlhărie și jaf violent, folosind așa-numita metodă de furt „îmbrățișare afectuoasă”.

Pentru a ne feri să cădem în plase clor care folosesc această metodă, poliția ne oferă o serie de sfaturi:

- Evitați să ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

- Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

- Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

- Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

- Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunoștință și insistă să vă îmbrățișeze!

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: