ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI CONTINUĂ.
Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu firma „Tymbark Maspex” România continuă și în acest an școlar unul dintre cele mai ample programe educative implementate la nivel național, respectiv Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi”. Aflat la cea de-a VIII-a ediție, Programul este structurat în forma unei campanii de responsabilizare socială și se adresează școlilor și elevilor din clasa I, care se confruntă cu noi provocări şi sunt puși în situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor. Obiectivele campaniei sunt informarea elevilor privind potențiale pericole, dezvoltarea unui set de abilități la care aceștia să apeleze în diverse situații și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor.
De la debutul campaniei și până în prezent, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat 8 sesiuni de informare în 5 unități de învățământ din județul Brașov, respectiv la Școala Gimnazială nr. 2 “Diaconu Coresi”- Brașov, Școala Gimnazială nr.13 Brașov, Școala Gimnaziala “Ovidiu Densușianu”- Făgăraș, Școala Gimnazială Bod și Școala Gimnazială Budila.
În cadrul sesiunilor de informare, polițiștii au abordat subiecte și au adresat recomandări cu privire importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, modalități de prevenire a agresiunilor și a violenței în mediul școlar, modalități de prevenire a disparițiilor în rândul minorilor, siguranța personală și siguranța pe internet. Elevii au fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei (jocul ursulețului Tedi).
De la debutul celei de a VIII-a ediții a Proiectului, în scopul pregătirii antiinfracționale și antivictimale, de recomandările polițiștilor au beneficiat un număr de 254 de elevi și 13 cadre didactice. Proiectul ”Şcoala Siguranţei Tedi” continuă până la finele anului școlar iar în perioada următoare polițiștii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, urmează să desfășoare activități în alte 29 de instituții de învățământ din județul Brașov, numărul viitorilor beneficiari fiind de peste 1500 de persoane, informează I.P.J. Brașov.
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: