19
Mar, Mar

sursa foto: stiri.ro

Eveniment

     Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au descins în Brașov, dar și în alte 14 județe și efectuează 48 de percheziţii. Sunt vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile,

fără a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit acuzării, din 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fără ca produsul să fie  supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Prezumția de nevinovăție ființează în cazul tuturor persoanelor vizate de anchetă până când magistrații vor emite sentințe definitive.

      Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție      județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: