29
Joi, Feb

sursa foto: economica.net

Eveniment

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image deoarece au un conținut ridicat de acrilamidă, substanță dăunătoare.

Mega Image a scos de la vânzare un sortiment de chipsuri după ce s-a descoperit că au un conținut mult prea ridicat de acrilamidă. Cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume.

Conform Autorității Nașionale Sanitar-Vetrinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), lanțul de magazine a retras produsul Terra Chips Stripe&Blue 110 grame, lot 228 A3, cu termenul de valabilitate 29/03/2023 de la vânzare.

Rechemarea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea fornizorului, constatându-se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, transmite ANSVSA.

Clienții care au apucat să cumpere produsul nu trebuie să îl consume și sunt rugați să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au achiziționat, cu bonul fiscal, până la data de 17 martie.

Acrilamida este o substanță oxidantă, dăunătoare, rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi foarte ridicate.

 

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: