28
Joi, Mar

Eveniment

Cel puțin 5.000 de oameni și-au pierdut viața și peste 24.000 sunt răniți în urma celor 2 catastrofale cutremure care au lovit, luni, Turcia și Siria.

Numeroase clădiri s-au prăbușit în regiunile afectate, iar echipele de salvare scot de la o oră la alta noi victime de sub ruine. Marți dimineață s-a înregistrat în estul Turciei o nouă repică puternică.

UPDATE 11:15 - Un avion din Algeria cu ajutoare pentru Siria a aterizat marți pe Aeroportul Internațional Alep. La bord este și o echipă de 110 de salvatori din cadrul Protecției Civile pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare în urma cutremurelor de luni. 

De asemenea, un ajutor de 500 de kilograme de haine de iarnă a fost trimis către Siria de comunitatea arabă din Suedia.

Marți dimineață, avioane care transportau ajutoare din Irak și Iran, inclusiv alimente, medicamente și pături, au sosit pe Aeroportul Internațional Damasc din Siria, a informat presa de stat siriană SANA.

UPDATE 10:40 - Ajutoarele internaționale pentru zonele afectate de cutremurele din Turcia și Siria continuă să fie anunțate. Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, 45 de ţări şi-au oferit până acum ajutorul. Potrivit observatorilor internaționali însă, situația din Siria este disperată.

Doar Rusia a răspuns oficial la apelul Damascului. Peste 300 de militari ruşi sunt deja la faţa locului pentru a ajuta echipele de intervenţie. Și ONU a anunțat ca ajutorul furnizat "să ajungă la sirienii de pe întreg teritoriul", dintre care o parte nu se află sub controlul guvernului. În zonele controlate de rebeli, în nord-vestul Siriei, la frontiera cu Turcia, au fost număraţi cel puţin 700 de morţi.

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: