28
Joi, Mar

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,6 Richter, a lovit luni la prânz centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, preluat de Reuters.

Seismul s-a produs luni în regiunea Turciei Centrale. Autoritățile nu au oferit, deocamdată, informații despre noi victime și pagube în urma noului seism.

Bilanțul după primul cutremur a depășit 1.300 de MORȚI, transmite CNN

Blocuri întregi au fost dărâmate de cutremur, tije metalice au fost aruncate pe străzi și mașinile sunt răsturnate. vehicule s-au răsturnat.

Salvatorii continuă să caute printre ruine pentru a elibera oamenii prinși sub dărâmături.

UPDATE 14:15 - Alte 3 replici cu magnitudini între 4,9 și 5,7 după al doilea cutremur de peste 7 grade, au loc în nord-estul Turciei, potrivit USGS. În total, cinci mișcări seismice au urmat după al doilea cutremur de la ora prânzului - ora 12:24, ora Bucureștiului.

UPDATE 14:00 - UE a activat Mecanismul de protecţie civilă după cutremurul din Turcia, în urma solicitării de la Ankara. 2 cutremure devastatoare au lovit în interval de câteva ore regiunea turcă Gaziantep, care a avut impact şi asupra Siriei vecine. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România şi Ungaria, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: