29
Vin, Mar

sursă foto: g4media.ro

Eveniment

Avalanşă de mari dimensiuni în Făgăraş.

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi acoperind maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine, scrie News.ro.

Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale.

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabană precum şi mai multe maşini avariate”, anunţă, pe Facebook, Avalanşe în Carpaţi, ONG care monitorizează fenomenul avalanşelor în munţii Carpaţi.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a comentat la postarea celor de la Avalanşe în Carpaţi, precizând că avalanşa care a lovit cabana a venit dinspre pârâul Pisica.

De asemenea, Serviciul Naţional Salvamont a confirmat informaţiile făcute publice de către acest ONG.

Cum ninsorile şi vântul continuă este de aşteptat să se producă mai multe avalanşe declanşate spontan, chiar şi în zona montana de sub 2000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, precizeaz salvamontiştii.

Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au precizat că nu au fost solicitaţi să intervină în urma unui astfel de incident.

Conform sursei citate, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanşe mari în zona Şaua Doamnei (Curmătura Balii).

Un buletin nivometeorologic emis vineri anunţa că, până duminică seară, este risc mare de avalanşă, cotat cu patru din cinci, în munţii Făgăraş, Ţarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu şi în Masivul Bucegi.

 

 

Sursa: g4media.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: