24
Mie, Apr

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Restricții pe DN1 Ploiești-Brașov după ce o porțiune de drum s-a surpat.

Centrul Infortrafic a informat vineri că pe DN1 Ploiești-Brașov, la kilometrul 99+050 de metri, în afara localității Breaza, pe sensul de mers către Ploiești, județul Prahova, se efectuează lucrări de reparații a carosabilului, întrucât terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Din acest motiv, banda nr. 1 este restricționată până la remedierea situației.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru asigurarea fluenței în zona respectivă, a transmis Centrul Infotrafic.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a anunțat la Digi24 că lucrările de consolidare ar putea dura două luni, iar dacă surparea continuă, este posibilă chiar închiderea circulației pe DN1.

Modul în care se manifestă această alunecare creează posibilitatea cel puțin a prăbușirii unei benzi. Ca atare, nu putem spunem cât va dura, cert este că vom interveni cât se poate de repede. Ce vedeți aici este rezultatul grabei permanente de a interveni în astfel de situații fără să ne ducem până în profunzimea problemei. Repede înseamnă prost. Vom ține închis cât este nevoie astfel încât lucrarea să dea randament. Deocamdată este restricționată o bandă. În cazul în care va continua această surpare, va trebui să mergem cu soluții până la stoparea surpării și la refacerea drumului” a precizat Alin Șerbănescu.

Noi fisuri pe DN7/E81, proaspăt reparat

Miercuri seara, 01 februarie, au apărut noi fisuri în carosabilul DN7 / E81, pe o porțiune remediată de curând, în județul Sibiu, pentru care au fost impuse din nou restricții rutiere pe Valea Oltului.

Problema inițială a apărut în aceeași zonă, pe tronsonul dintre km 246 + 700 m și km 246 + 900 m al DN7 / E81, duminică, 22 ianuarie. Restricțiile de circulație au fost impuse până pe  27 ianuarie, când s-a reluat traficul în condiții normale.

Doar că noile fisuri demonstrează că situația este mult mai gravă decât au preconizat drumarii. Pentru o problemă asemănătoare, apărută tot pe Valea Oltului, la aproximativ 10 kilometri depărtare, în Câineni - Vâlcea, în urmă cu trei ani, a fost nevoie de mai bine de o jumătate de an pentru repararea și consolidarea drumului.

 

 

Sursa: adevarul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: