20
Sâm, Apr

Eveniment

Fostul primar al comunei Band, artistul Mircea Rus, recunoscut ca artist drept Mircea Rusu Band, a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a suferit a doua condamnare într-un dosar penal.

Rusu a devenit celebru în anii 90 ca autor al hiturilor "Verde-nourat" (cunoscut drept "Omul bun și pomul copt") și "Iarba verde de acasă".

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Mircea Rus pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei, fiind vorba de circa o jumătate de milion de lei.

Potrivit portalului instanţei, întrucât artistul a mai suferit o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse, scrie Agerpres.

În acest sens, instanţa a decis că "aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie".

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

În anii "90, Mircea Rusu a vândut peste un milion de copii ale albumului cu cele mai cunoscute piese ale sale și a obținut Discul de Aur. Succesul l-a făcut sa-si autoimpună o perioada de retragere din viața concertistică, până în 2002, potrivit bestmusic.ro.

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: