04
Lun, Mar

sursa foto: arhiva

Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în debutul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria, că din 1 februarie începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus la rândul lui că, dacă se va aproba ordonanţa de urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie.

Începând de mâine (1 februarie - n.r.), începe programul de distribuire a tichetelor pentru plata facturilor la energie. Aş dori să subliniez că astăzi (marți - n.r.) avem o OUG prin care asigurăm implementarea sistemului de plăţi electronice”, a afirmat premierul Ciucă, relatează News.ro.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a arătat că, urmare a observaţiilor şi a sugestiilor primite odată cu ordonanţa 166, a venit solicitarea ca plăţile să fie făcute în platforma electronică şi sistemul informatic disponibil pentru implementarea mecanismului.

Practic, dacă se va aproba ordonanţa de urgenţă, plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie, va fi o aplicaţie informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie şi în acest fel răspundem la toate solicitările, având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin oficiile poştale, cea prin apelare direct la poştaşi şi sperăm ca, după şedinţa de astăzi, să avem şi forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a declarat Boloş.

Ministrul Investiţiilor a precizat, la rândul lui, că de mâine (miercuri - n.r.) începe distribuţia cardurilor de energie.

Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Investiţiilor să continue să se coordoneze cu ministerul cercetării, astfel încât, prin Poşta Română, „să existe garanţia că tot ceea ce au decis se realizează şi în practică şi ajung la beneficiar, aşa cum şi-au asumat”.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: