25
Sâm, Mai

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate, transmite Comisia Europeană.

Codurile CAEN, citate în Ordonanța de Urgență, respectă activitățile prevăzute în regulament, ar considera instituția, potrivit surselor Antena 3 CNN.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autoritățile fiscale din România, după ce a anunțat că nu va plăti contribuția de solidaritate.

Motivul invocat de companie a fost că veniturile nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, dar şi faptul că codurile CAEN respectă activitățile prevăzute în regulament.

Codurile CAEN citate în Ordonanța de Guvern respectă activitățile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl întrebase Ministerul de Finanțe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întâlnire cu Guvernul”, mai precizează surse apropiate de dosar.

Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația națională, prin ordonanța adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuției de solidaritate. Aceasta este o suprataxă care se aplică asupra companiilor din sectorul energetic.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: