20
Sâm, Apr

Eveniment

Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA.

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au precizat, luni, pentru Agerpres, surse judiciare. 

Potrivit aceloraşi surse, în dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu. Victor Piţurcă a fost audiat luni dimineaţă de către procurorii DNA în cadrul unei anchete care vizează achiziţia de măşti în timpul pandemiei. După audieri, procurorii au dispus reţinerea fostului selecţioner.

Este vorba despre un dosar mai vechi în care s-au făcut mai multe percheziții și au fost audiate mai multe persoane, cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN”.

Dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MAPN a făcut vâlvă în perioada pandemiei. Firma care ar fi livrat măștile este a fiului său, Alex Pițurcă. Tatăl său și ar fi exercitat influența pentru a-i facilita accesul unor contracte foarte bine plătite (cum ar fi cel al MAPN ului, de 11 milioane de lei), potrivit surselor.

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregătit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad. Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: