29
Vin, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Un nou caz George Floyd zguduie America.

Sunt proteste uriașe după ce un tânăr de 29 de ani a fost ucis în bătaie de mai mulți polițiști, bănuit că ar fi condus neregulamentar. Bărbatul a murit la trei zile după ce a fost supus unui tratament extrem de violent din partea polițiștilor. Imaginile au fost făcute publice de către autorități. Atenție, urmează detalii și imagini ce vă pot afecta emoțional!

Un nou caz în care un bărbat afro-american este ucis de poliție zguduie Statele Unite. Sunt proteste după ce autoritățile au difuzat imaginile din timpul arestării sale. El a fost bătut de mai mulți ofițeri și a murit trei zile mai târziu la spital. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional! 

Imaginile difuzate de autoritățile americane cu intervenția polițiștilor pot fi urmărite AICI - VIDEO

Înregistrarea video nu lămurește de ce lucrurile au devenit violente atât de repede. După ce a fost bătut, bărbatul a fost dus de urgență la spital, pentru că se plângea că nu mai avea aer. El a fost internat în stare critică la spital și a murit după trei zile. Nichols a fost oprit de cei cinci poliţişti pe 7 ianuarie pentru conducere imprudentă, însă reacția agenților a fost foarte agresivă de la bun început.

Cei cinci polițiști care apar în imagini au fost concediați și sunt acuzați de crimă. Ofițerii au încercat să îl aresteze după o presupusă încălcare a regulilor de circulație. 

Mii de americani au ieșit în stradă în mai multe orașe din Statele Unite. La New York, au fost ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine.

Protestele au izbucnit, după ce poliția a publicat imagini din timpul arestării. Deși incidentul a avut loc la începutul lunii, acestea au fost date publicității abia acum, iar pe filmare se vede cum tânărul de 29 de ani își strigă mama în timp ce este bătut de oamenii legii.

Să aflu că fiul mi-a strigat numele și eu eram la câțiva pași și nici măcar nu l-am auzit, nu aveți idee cum mă simt în momentul de față”, a declarat mama lui Nichols, cu vocea gâtuită de durere, în conferința de presă după tragicul eveniment.

În urmă cu aproape trei ani, George Floyd, afro-american, în vârstă de 46 de ani , a murit în seara zilei de 25 mai 2020, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, Floyd ar fi fost deja mort. Cauza decesului a fost asfixierea, potrivit medicilor legiști. După uciderea lui Floyd au avut loc proteste ample în peste 30 de orașe americane. Polițistul acuzat de uciderea lui Floyd a fost condamnat la peste 20 de ani de închisoare.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: