14
Dum, Apr

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, și comercializarea materialului lemnos la o societate de profil de pe raza localității Zărnești.

În perioada de 19-26.01.2023, polițiști din cadrul Serviciul Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Brașov, au efectuat un control pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, și comercializarea materialului lemnos la o societate de profil de pe raza localității Zărnești,  jud. Brașov.

În urma acestei activități s-a constatat că societatea deținea 47,5 m3 lemn rotund din speciile Gorun, Pin și Cireș fără proveniență legală, precum și că aceasta avea înregistrate în SUMAL 2.0 stocuri mai mari decât cele existente.

Astfel, față de cele constatate de către polițiști, societatea a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legii silvice, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantității totale de 57,2 m3 lemn rotund în valoare totală de 35.000 lei, informează I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: