20
Sâm, Apr

sursa foto: zilesinopti.ro

Eveniment

Muzeul „Casa Mureșenilor" Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, organizează în perioada martie-iunie 2023, două expoziții temporare.

Expoziția „Mame cu brațele goale", organizată în perioada 2-27 martie 2023, face parte din proiectul artistic, educațional și social cu același nume început în septembrie 2021 de artista Camelia Popescu (Rangu) pe tema pierderii de sarcină. 

El a apărut din experiența personală și dintr-o nevoie acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de „acasă" alături de ele. Timp de 15 luni au fost colecționate poveștile femeilor care au experimentat acest tip de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii „metaforă", imagini blânde care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de educație pe teme ca doliu, vindecare și acceptare.

Expoziția de fotografie și pictură „Fereastra doctorului Honigberger".

Despre budism și hinduism prin filtrul arhitecturii și spațiului sacru" este organizată în perioada 31 martie-30 iunie 2023. Aceasta face parte din proiectul cultural al arhitectului Teofil Mihăilescu, dedicat explorării universului arhitecturii şi spaţiului sacru pe drumurile simbolice ale marilor religii ale umanității. 

Expoziția explorează contextul arhitectural al budismului și hinduismului ca ferestre simbolice deschise Transilvaniei și Brașovului de către doctorul Honigberger, personalitate marcantă a orașului nostru și pretext de proză fantastică pentru Mircea Eliade („Secretul doctorului Honigberger").

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: