17
Mie, Apr

Eveniment

Oamenii care nu își permit plata întregii sume pot cere eșalonarea.

După mai bine de 9 luni de așteptare, românii cu contract la Hidroelectrica au început să primească facturile. Însă acestea sunt emise doar pentru luna aprilie a anului trecut. Oamenii sunt bulversați și se tem că vor avea de plătit sume uriașe din cauza întârzierilor. 

Niciodată nu au venit facturile, practic, n-au venit deloc. De când au început procedurile astea nu au venit deloc”, a spus un client Hidroelectrica.

Iar în această situație sunt mulți români. Schimbările aduse de autorități ordonanței de urgență privind plafonarea prețurilor energiei electrice au creat probleme în modul de calcul. Furnizorii spun că nu au avut timp să actualizeze sistemul de calcul la noile modificări, așa că au emis facturile cu întârziere. Iar în timp ce statul și furnizorii pasau vina reciproc, oamenii au avut de suferit.

Acum, unul dintre cei mai mari furnizori de pe piața de la noi anunță că românii vor primi facturile emise târziu. Unele vor ajunge la consumatori după aproape nouă luni.

Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință faptul că Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor".

Mai mult, oamenii care nu își permit plata facturilor pot cere eșalonarea acestora pe o perioadă de șase luni.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a amendat, din nou, la finalul anului trecut șase furnizori de energie pentru că au citit indexul cu întârziere. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: