24
Sâm, Feb

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

Sunt controverse majore legate de averea miliardarului Dan Petrescu, mort într-un accident aviatic produs în urmă cu mai bine de un an.

Averea sa de peste două miliarde de euro ar putea ajunge fie în mâna statului, fie la mama sa, care este singura rudă în viață. Totuși, în scenariu apare și fosta sa secretară care ar pregăti un plan ascuns prin care vrea să pună mâna pe bani. 

A trecut mai bine de un an de la accidentul aviatic în care miliardarul Dan Petrescu, considerat cel mai bogat afacerist al României, și-a pierdut viața. În același avion se aflau soția, fiul lui, dar și alte cinci persoane. 

Magnatul a lăsat în urmă o avere de miliarde de euro care îi va reveni fie mamei sale, ultima moștenitoare în viață, fie statului. Asta pentru că Dan Petrescu nu a avut alți moștenitori direcți, doar mama sa în vârstă de peste 95 de ani, cu deficiențe de auz și vorbire care, potrivit legii, are dreptul să preia miliardele de euro.

La averea afaceristului râvnește însă și fosta sa asistentă și secretară, Anca Surugiu. Ea ar urma să controleze întreaga avere, iar într-un final ar putea reuși să obțină toate miliardele aflate în această ecuație financiară incredibilă.

"Anca Surugiu ar fi „rezolvat-o deja pe doamna Coca”. Bătrâna nu se află în capacitate de a semna, nu înțelege, nu are discernământ! Așa încât această fundație este, de fapt, dorința doamnei Coca, mama magnatului Dan Petrescu, sau dorința doamnei Surugiu, pentru a deturna miliardele?”, au declarat niște apropiați ai familiei.

Anca Surugiu ar fi convins-o pe mama lui Dan Petrescu să își pună semnătura pe un act prin care este înființată o fundație în care să fie incluse toate afacerile acestuia. Fundația ar fi controlată doar pe hârtie de mama magnatului. Cea care ar deține toate pârghiile ar fi însă fosta asistentă a afaceristului, iar statul ar rămâne cu buza umflată.

O situație similară a fost și în cazul fostei avocate Paula Iacob. Averea sa de peste 10 milioane de euro a ajuns în mâna statului, după ce fiica sa, ultimul moștenitor, a murit din cauza unui accident vascular. 

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: