18
Joi, Apr

Eveniment

Spitalele din țară sunt sufocate de numărul mare de bolnavi care se prezintă la unitățile de primiri urgențe!

Numărul infecțiilor respiratorii a explodat din nou: peste 139 de mii de oameni au fost diagnosticați cu gripă și viroză. Mai mult, este în creștere și numărul pacienților diagnosticați cu dublă sau triplă infecţie, iar de la începutul sezonului gripal 27 de oameni au murit. Medicii se așteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească și în perioada următoare.

Situația este in continuare critica in toate unitățile medicale din tara, asta pentru ca zilnic se prezinta sute de pacienți. 

Spre exemplu, la Spitalul Marie Curie din Capitala zilnic se prezinta intre 150 si 200 de copii cu viroze respiratorii. 

Pe de alta parte, nu trebuie să uitam ca numărul romanilor diagnosticați cu flurona sau tripla infecție este in creștere. 51 de persoane sunt pana acum diagnosticate cu 

Flurona este o confecție - virus gripal si SARS-CoV-2. Practic, pacientul are in același timp gripa și Covid. Tripla infecție virală este cunoscută și ca virus sinciţial respirator.

România ar putea înregistra cel mai mare număr de infecții respiratorii în această săptămână, iar specialiștii preconizează că ar putea fi atins vârful acestui sezon gripal. Am putea avea, astfel, chiar și 170.000 de cazuri, la fel ca în sezonul gripal de dinainte de pandemie.

 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: