20
Sâm, Apr

Eveniment

Câte decontări vor fi acordate pe parcursul unui an și de ce depind.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat, marți, acordarea primelor vouchere pentru fertilizarea in vitro, menționând că a primit 8000 de solicitări pentru această procedură, iar 300 de dosare au fost aprobate. Firea a precizat că vor fi acordate trei astfel de decontări pe parcursul unui an, la indicație medicală:

Se decontează procedura de fertilizare in vitro și ne-am oferit să decontăm două vouchere, unul de 5.000 de lei și unul de 10.000 de lei, dacă medicul specialist consideră că prima etapă este una de succes. Sunt convinsă că vom avea cât mai multe rezultate bune, gravide și copii născuți în țara noastră.

Diferența este că ne-am gândit împreună cu ONG-urile de profil să oferim trei astfel de decontări pe parcursul unui an, la indicație medicală. Dacă primul tratament nu este cu reușită, nimeni nu trebuie să se dezarmeze, urmează un al doilea și al treilea, la indicație medicală.

Nu există o limită peste cele trei proceduri, acestea pot continua și anul viitor, încă trei, bineînțeles, cu indicația specialiștilor. Am primit peste 8000 de solicitări. Dosarul îl considerăm destul de simplu, nu am vrut să încărcăm cu birocrația dorința femeilor și partenerilor sau soților de a avea copii. Trei sute au fost aprobate, ne dorim ca aceste proceduri să fie decontate cât mai rapid și să nu se piardă timp prețios”, a afirmat ministrul social-democrat.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: