25
Joi, Apr

sursa foto: arhiva

Eveniment

Presa locală titrează nou scandal de dopaj la Corona Brașov.

Situația se repetă la clubul municipalității acum, când „ sportivul” de performanță Allen Coliban administrează Brașovul.

La vârsta de aproape 30 de ani, campioana națională la natație, atât în România, cât și în Franța, sportiva Coronei Brașov, Alexandra Dobrin, se retrage din sportul de performanță. Anunțul a fost făcut chiar de înotătoare pe contul ei de Facebook. Ținând cont de forma sportivă de invidiat, informația a fost surprinzătoare.

Alexandra Dobrin ar fi fost depistată pozitiv la un control antidoping. După Campionatele Naționale în bazin scurt, care au avut loc la Otopeni, în noiembrie 2022, sportiva Coronei a fost supusă controlului doping. Rezultatul a venit la începutul acestui an și a fost unul pozitiv. Între timp, Alexandra Dobrin a anunțat că se retrage din sportul de performanță.

Administrația publică din Brașov, condusă acum de sportivul de performanță Allen Coliban, cel care spunea despre el că „ am lucrat timp de 5 ani la cel mai înalt nivel în sportul mondial, fiind organizatorul și delegat tehnic la Campionatele mondiale și la Jocurile Paralimpice” și care mai adăuga că „ în această calitate, am organizat testări pe parcursul competițiilor cu World Anti-Doping Agency”, nu a învățat absolut nimic din scandalul de dopaj din anul 2020, când o serie de jucătoare de handbal de la același club au fost suspendate pentru dopaj.

În sport, dopajul este un lucru extrem de grav. Deși sportivul este prins dopat în urma unor analize, și este suspendat din activitatea competițională, la fel de vinovați sunt și cei care se ocupă de pregătirea sportivului precum și clubul la care acesta activează.

Ca atare solicit DEMISIA primarului Coliban!

"Primarul Coliban gestionează Corona Brașov și este răspunzător pentru situația sportului brașovean. Mai mult, în funcție de calitățile care și le arogă de organizator al testărilor pe parcursul competițiilor cu World Anti-Doping Agency, putea și trebuia să organizeze la clubul Corona Brașov o serie de controale preventive.

Primarul Coliban demonstrează că gestionează extrem de prost acest domeniu. La rândul lui, atunci când a fost cazul să ceară demisia fostei administrații pentru un incident similar, nu a stat o clipă pe gânduri. 

Sportul de performanta începe cu modele sportive, disciplină sportivă și administrativă impecabile.

Este suficient ceea ce a demonstrat actuala administrație! E inadmisibil să fim condamnați la a trăi aceeași poveste din nou!

Deja ceea ce se întâmplă în Brașov din cauza acestei administrații contravine flagrant interesului cetățenilor. Sunt prea multe lucruri adunate într-un timp relativ scurt care ne indică, cu subiect și predicat, că primarul Coliban și administrația USR de la Primăria Brașov aruncă municipiul în criză după criză, dovedind un comportament absolut contrar agendei publice locale", a declarat subprefectul județului Brașov, Lucian Pătrașcu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: