19
Vin, Apr

Eveniment

După 30 de ani de fugă, capul mafiei siciliene Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, a fost arestat de carabinieri italieni într-o clinică din Palermo.

Mafiotul fugar, cunoscut și sub poreclele „U siccu” și „Diabolik”, este considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din lume, fiind dat în căutare generală din 1993.

El e creditat cu transformarea grupării mafiote Cosa Nostra într-o organizație redutabilă și în lumea afacerilor, nu doar în traficul de droguri, arme și ființe umane, relatează G4Media.ro care citează La Stampa.

Matteo Messina Denaro a fost dat în urmărire generală din vara anului 1993, când a ordonat adevărate masacre la Roma, Milano și Florența.

Șeful mafiei din Trapani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru zeci de crime, printre care cea a micuțului Giuseppe Di Matteo, fiul unui mafiot transformat în turnător, care a fost strangulat și dizolvat în acid după aproape doi ani de captivitate, pentru masacrele din ’92, care i-au costat viața pe judecătorii Falcone și Borsellino, și pentru atentatele din 1993 de la Milano, Florența și Roma.

Messina Denaro era ultimul șef mafiot de „primă mărime” căutat încă de poliție.

Fugarul se dusese la clinica privată pentru a urma o terapie.

 

 

 

sursa: realitatea.net

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: