25
Joi, Apr

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

Avocata familiei Elodiei Ghinescu intervine după ce s-a anunțat că fostul polițist Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare.

Crina Radu susține că acesta a primit deja tratament preferențial în penitenciar.

Pe tot parcursul detenției a avut un comportament normal și nu simte remușcări, deoarece nu a recunoscut niciodată că și-a omorât soția.

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare

Cristian Cioacă, acuzat că și-a ucis soția, ar putea ieși mai devreme din închisoare pentru bună purtare. El avea o condamnare cu executare de 15 ani și opt luni. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a rupt tăcerea despre această situație. În opinia sa, veridicitatea deciziei Instanței din Pitești cu privire la sentința lui Cioacă este îndoielnică

Inițial, pedeapsa a fost mai mare, de 18 ani. Însă dumnealui (n.r. – Cristian Cioacă) a contestat sporul ce i s-a acordat și Instanța din Pitești i-a înlăturat din spor și a rămas doar 15 ani și opt luni. Din acest considerent spun eu că nu a avut în vedere, la acel moment și poate că nici la acest moment nu o să aibă în vedere, adevăratele aspecte care ar conta în acest dosar, și anume: faptul că dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptei, că a săvârșit fapte deosebit de grave, a încercat să șteargă urmele crimei, a dat publicității conținutul corespondenței electronice a Elodiei.

Instanța ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte și nu că a avut un comportament normal în închisoare, așa cum trebuie să îl aibă orice deținut. Eu am suspiciuni în modul în care se va desfășura și acest dosar”, a declarat avocata Crina Radu la Antena 3 CCN.

Avocata familiei Ghinescu rupe tăcerea

Totodată, aceasta afirmă că fostul soț al Elodiei Ghinescu a primit tratament preferențial în închisoare, pentru că a fost polițist. Potrivit spuselor ei, Cristian Cioacă a beneficiat de anumite avantaje: „Colegii dumnealui au spus aceste lucruri. În ziua de Crăciun a ieșit în permisie. Alți deținuți nu au avut această posibilitate. Faptul că dumnealui a fost polițist și provine din Pitești, poate că acest lucru l-a ajutat”.

Condamnarea la închisoare a venit în 2014, după ce Elodia Ghinescu a dispărut, iar Cioacă a fost găsit vinovat de moartea ei. În primă fază, polițistul primise 22 de ani pentru omor, dar încadrarea a fost schimbată la lovituri cauzatoare de moarte, așa că sentința s-a redus.

El a primit maximul de la „lovituri cauzatoare de moarte. I s-a schimbat încadrarea la Curtea de Apel din omor în lovituri cauzatoare de moarte și maximul pedepsei este de 12 ani și i s-a mai aplicat pedeapsă pentru că i-a violat corespondența, a prezentat în presă conținutul e-mailurilor și a ajuns la 15 ani și 8 luni”, mărturisea avocata familiei Ghinescu în octombrie 2021.

 

 

Sursa: playtech.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: