18
Joi, Apr

Eveniment

Activități desfășurate și organizate de către polițiștii brașoveni.

1. La data de 14 ianuarie 2023, în intervalul 11.00-17.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, alături de efective ale Poliției Locale Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni pe raza municipiului Brașov, în zona centrelor comerciale, în zona parcărilor supermarketurilor, piețelor, spitalelor de pe raza Municipiului Brașov, unde se produc frecvent aglomerări, pe segmental asigurării respectării drepturilor persoanelor cu handicap, identificării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor care practică cerșetoria și sancționării conducătorilor auto care parchează fără drept autoturismele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, respectiv în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 57 persoane, au fost verificate 47 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.415 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, O.U.G. nr. 195/2002 și O.U.G. nr. 448/2008.

 

2. La data de 14/15 ianuarie 2023, în intervalul 20.00-06.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, alături de efective ale Poliției Locale Brașov, Jandarmeriei Brașov, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe linia infracțiunilor contra persoanei, a faptelor de tâlhărie, loviri sau alte violențe, amenințare și a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, privind siguranța circulației pe drumurile publice, precum și pentru respectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în special în zona cluburilor de noapte.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 4 societăți comerciale, legitimate 131 persoane, verificate 97 autovehicule, pentru abaterile constatate fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.350 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 și O.U.G. nr. 195/2002. Polițiștii au constatat 2 infracțiuni privind conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe stupefiante.

Pe perioada derulării acțiunii, nu au fost constatate infracțiuni cu violentă sau tulburări ale ordinii și liniștii publice.

 

3. La data de 14ianuarie 2023, în intervalul 07.30-09.30, în baza unui plan de acțiune ce vizează creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza Municipiului Codlea și a orașului Ghimbav, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Codlea și Poliției Orașului Ghimbav, organizați în 6 dispozitive rutiere, au desfășurat o acțiune tip ”Blitz”, urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, depistarea/sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și realizarea unui climat de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii au fost utilizate 2 cinemometre laser TRU CAM, un  echipament radar Autovision, aparate etilometru și Drugtest, efectuând 151 testări alcooltest.

Cu această ocazie, a fost constatată 1 infracțiune privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod Penal, au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.455 lei, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, a fost reținut 1 permis de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

 

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: