25
Lun, Sep

Eveniment

Produsele tradiționale românești sunt de acum la un click distanță. Puteți cumpăra alimente online chiar de la producătorii autohtoni. Totul prin intermediul unei platforme lansată oficial în weekend, la Muzeul de Etnografie din Brașov.

Aici putem vedea mărfurile și afla detalii despre producători. Portalul își propune să încurajeze micii producători locali să existe și îi încurajează pe consumatorii români să înlocuiască hrana din import cu produse autohtone, gustoase. 

Noua platformă este un prilej numai bun pentru comercianți să-și promoveze produsele. Proiectul a fost inițiat de Grupul de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului”. Din care fac parte șapte comune, care s-au asociat cu scopul de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea localităților. 

"Prin acest proiect vom avea o şansă importantă să ne promovăm produsele. Ţăranii noştri îşi vor putea vinde astfel alimentele pe o piaţă de desfacere mult mai mare. Iar oamenii de la oraş vor avea un preţ foarte bun pentru cele mai sănătoase produse. Practic, toţi avem de câştigat", a declarat Viorel Grusea, primarul localităţii Comâna.

Metoda prin care îi putem găsi pe producători este foarte simplă. Trebuie doar să aveți un telefon mobil, conexiune la internet și o aplicație instalată. Nu doar alimente pot fi achiziționate prin intermediul acestui program. Ci şi produse de artizanat sau meşteşugăreşti. 

Pe platforma online malltaranesc.ro puteți găsi 50 de producători. Fermierii vor primi asistență de la experți, pentru a-și promova produsele pe internet. 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: