28
Joi, Mar

Eveniment

     Autoritățile române reacÈ›ionează în cazul jocului „Balena albastră”, un joc lansat în Rusia ÅŸi care a ajuns ÅŸi în Å£ara noastră ÅŸi din cauza căruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenÅ£i. PoliÅ£ia atrage atenÅ£ia asupra jocului virtual "Balena Albastră" ("Blue Whale"), care a produs victime în ţările vecine, ÅŸi le recomandă celor care observă că cei din jurul lor ÅŸi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, să anunÅ£e autorităţile. "DeÅŸi nu este un fenomen în România, vă recomandăm tuturor celor care sunteÅ£i timoraÅ£i sau ameninÅ£aÅ£i de 'prietenii' din mediul virtual, să căutaÅ£i sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi",

informează Biroul de presă al PoliÅ£iei Române.

    Potrivit sursei citate, există ţări în care jocurile accesate în mediul virtual au făcut victime. Ca urmare, PoliÅ£ia face apel la atenÅ£ie în ceea ce priveÅŸte interacÅ£iunile pe reÅ£elele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet - e-mail, messenger, forumuri. Jocul rusesc "Blue Whale" circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri ÅŸi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeÅŸte de la un "custode" sau "mentor". După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleÅ£e, conform Agerpres.

Balena Albastră. Jocul impune celor care participă să îndeplinească mai multe misiuni teribile.

PoliÈ›ia Română a început o campanie de informare care implică postări pe Facebook È™i pe Twitter È™i intervenÈ›ii în mass-media. Scopul este să atragă atenÈ›ia părinÈ›ilor cu privire la comportamentul copiilor. „Balena albastră” este un joc care poate fi fatal, iar prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, se arată în postare.

     Ce este jocul Balena Albastră se întreabă tot mai multă lume, mai ales că acest aÈ™a-zis joc a început să facă victime È™i în România, după ce a făcut peste 130 de victime în Rusia. Vineri, cinci elevi din IaÅŸi s-au axfisiat ÅŸi au ajuns la spital, după ce ÅŸi-au Å£inut respiraÅ£ia. Incidentul a avut loc la ÅŸcoala „Veronica Micle” în pauza de la ora 12. Colegii celor care au ajuns la spital au povestit că totul a pornit de la o colegă care le-a sugerat acest joc.

     IniÈ›ial jocul a luat amploare în Rusia, unde a cauzat peste 130 de victime, dar acesta începe să fie tot mai recunoscut È™i răspândit. Se cunosc cazuri ÅŸi în Republica Moldova, chiar È™i în România, unde cinci copii au fost găsiÈ›i asfixiaÈ›i la È™coală.

Raed Arafat, mesaj urgent după ISTERIA creată de Balena Albastră 

     Autoritățile române reacÈ›ionează în cazul jocului „Balena albastră”, un joc lansat în Rusia ÅŸi care a ajuns ÅŸi în Å£ara noastră ÅŸi din cauza căruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenÅ£i. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru SituaÈ›ii de Urgență din cadrul MAI, atrage atenÈ›ia asupra unor sfaturi foarte importante pentru părinÈ›ii adolescenÈ›ilor din România, care pot ajunge victime ale acestui joc diabolic.

Raed Arafat speră ca sfaturile Departamentului pentru SituaÈ›ii de Urgență să ajungă la cât mai mulÈ›i părinÈ›i. „În urma unor incidente corelate cu un anumit joc online răspândit pe plan internaÈ›ional având ca È›intă copiii, Departamentul pentru SituaÈ›ii de Urgență a transmis sfaturile de mai jos! Vă rog daÈ›i share acestui mesaj că sfaturile să ajungă la cât mai mulÈ›i părinÈ›i!", a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: