29
Vin, Mar

Eveniment

Polițiștii brașoveni informează cetățenii asupra faptului că în această perioadă infractorii sunt activi și încearcă prin orice mijloace să obțină beneficii financiare fără prea mult efort, recurgând în continuare la înșelăciunile prin ”METODA ACCIDENTUL”!

Valoarea mare a prejudiciilor, vulnerabilitatea crescută a unei categorii de vârstă în fața acestui tip de înșelăciune, creșterea numărului de sesizări privind producerea acestui tip de fapte (fie consumate, fie rămase în faza de tentativă) constituie suficiente motive pentru care trebuie acordată o atenție sporită fiecărui apel telefonic primit și modului de abordare al interlocutorilor!

Printr-un apel telefonic infractorul vă anunță că o rudă este implicată într-un accident rutier și vă solicită să vă întâlniți cu o anumită persoană pentru a îi înmâna o sumă de bani! NU DAȚI CURS SOLICITĂRII! ASIGURAȚI-VĂ CĂ TOTUL ESTE REAL !

Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov recomandă:

Nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

Verificați dacă situaţia de urgenţă este reală, sunând ruda până răspunde! Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol.

Nu efectuați niciun transfer bancar.

Nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dvs, nu răspundeți pozitiv solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate de cei care vă solicită acest lucru telefonic sub diferite pretexte.

Sunați la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți, spuneți despre ce este vorba, interesați-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: