25
Joi, Apr

Eveniment

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de condamnaţii în dosarul Colectiv, printre care şi fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, urmând ca acestea să fie judecate pe data de 22 februarie 2023.

Instanţa a respins cererile de suspendare a executării pedepsei pentru aceştia.

Cristian Popescu Piedone mai are o şansă să scape de condamnarea primită în dosarul Colectiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, că a admis, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Piedone Popescu, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă şi Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone. Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, se arată în minuta ÎCCJ.

Decizia magistraţilor este definitivă.

 

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: