28
Joi, Mar

Eveniment

Expoziție inedită a Băncii Naționale a României.

Banca Națională a României - Agenția Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, organizează, începând de astăzi, expoziția în aer liber "Banca Națională a României – tradiție și actualitate’’, proiect cultural ce susține demersurile constante ale instituției de informare a publicului larg cu privire la rolul și funcțiile băncii centrale.

Organizată pe Promenada Bd. Eroilor, vizavi de clădirea Modarom, expoziția este deschisă  tuturor. Publicul va putea afla astfel informații despre istoria Băncii Naționale a României - a șaisprezecea bancă centrală din lume din perspectivă cronologică, înființată în anul 1880, despre fondatorul instituției, Eugeniu Carada, despre originea monedei naționale, dar și detalii despre principalele atribuții și obiectivul fundamental al BNR – asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale - Palatul Vechi și Palatul Nou - amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani. Biblioteca și Muzeul BNR, dar și rolul instituției în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), sunt, de asemenea, ilustrate.

Găzduită până în acest moment de București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea, expoziția urmează să fie prezentă în toate orașele care au sucursale și agenții BNR, după un program ce va fi anunțat ulterior.

Totodată multumim Primăriei Municipiului Brașov, care a facilitat organizarea acestei expoziții intinerante la Brașov.

Mai multe detalii despre cei 142 de ani de activitate a Băncii Naționale a României găsiți aici

https://www.bnr.ro/BNR---140-de-ani-de-activitate-21372.aspx

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: