25
Joi, Apr

Eveniment

Cercetați penal pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier.

1. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat la data de 05.12.2022 o acțiune, care a vizat depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, în cadrul acțiunii, în jurul orei 20.00, au oprit pentru control un autoturism, în localitatea Hălchiu, condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în aceeași localitate, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date aparținând Poliției Romane, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere.

De asemenea, în autovehiculul condus de bărbatul fără permis se afla și proprietarul vehiculului, care i l-ar fi încredințat acestuia, cu toate că ar fi avut cunoștințe despre faptul că nu deține permis de conducere.

Totodată, în cadrul controlului efectuat s-a stabilit că vehiculul în cauză nu era asigurat cu asigurare obligatorie, avea înmatricularea suspendată, iar conducatorul acestuia, după efectuarea unei testări cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0,29 mg/l.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea acestuia către o persoană despre care se știe că nu posedă permis de conducere, ambele infracțiuni fiind prevăzute și pedepsite de Codul Penal, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 05 decembrie 2022, în jurul orei 21.00, polițiștii au oprit pe bulevardul Gării din municipiul Brașov, un bărbat, în vârstă de 43 ani, care conducea un autoturism ce a depășit limita de viteză admisă pe acel sector de drum.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,75 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: