28
Joi, Mar

sursa foto: arhiva

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos.

1. Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și tentativă la infracțiunea de ”furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini...”.

În fapt, la data de 05 decembrie 2022, în jurul orei 16.00, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Măieruș au organizat și desfășurat o acțiune pe linie de silvicultură, ocazie cu care au depistat un tânăr în timp ce încerca să sustragă material lemnos, specia carpen și salcâm. În continuarea cercetărilor polițiștii au stabilit faptul că tânărul în cauză, împreună cu un alt bărbat, ar fi tăiat ilegal arborii, iar ulterior i-ar fi secționat și pregătit pentru a fi transportați cu un autovehicul.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei. 

 

2. La data de 05 decembrie 2022, în intervalul orar 13.00 – 15.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele, în timp ce se aflau într-o acțiune pe linie de silvicultură, au depistat, în trafic, pe DN1A, un bărbat, în vârstă de 43 ani, care transporta cu un autovehicul material lemnos, specia fag, fără să dețină documente specifice privind proveniența materialului lemnos.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 170/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic competent.

În vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor continua astfel de acțiuni și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: