29
Joi, Feb

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Colet suspect la Ambasada Ucrainei din București.

Poliția a fost sesizată după ce au fost descoperite plicuri asemănătoare celor expediate zilele trecute în Spania. SRI intervine de urgență.

Două plicuri trimise din Germania și care au ajuns la Ambasada Ucrainei din București sunt suspecte că ar conține explozibil, la fel ca plicurile primite în urmă cu câteva zile de diferite instituții din Spania.

"La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. 

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice", anunță autoritățile.

Șase plicuri cu explozibil au fost trimise în Spania:

Ministerul de Interne al Spaniei a precizat într-o declarație joia trecută că un plic care conținea explozibili i-a fost adresat prim-ministrului Pedro Sánchez și a fost detectat și neutralizat de serviciile sale de securitate.

Altul a fost trimis la Ambasada Ucrainei din capitala Madrid, și a explodat miercuri, un lucrător al ambasadei suferind răni ușoare.

Un alt plic a fost trimis la o bază aeriană din Madrid, iar altul la sediul Instalaza, o companie de echipamente militare din orașul de nord Zaragoza. Ministerul spaniol al apărării a mai transmis că a fost vizat.

Compania Instalaza produce lansatoare de rachete care au fost trimise în Ucraina, arată Insider.

Un oficial guvernamental a spus că scrisoarea trimisă la sediul Instalaza, care a fost neutralizată de poliția națională, și cea trimisă ambasadei Ucrainei aveau aceeași adresă de e-mail scrisă ca și expeditorul, relatează Associated Press.

Un alt plic a fost detonat joi de serviciile de securitate la sediul Ministerului Apărării. Era adresat ministrului Apărării, a declarat secretarul de stat pentru Securitate al Spaniei, potrivit ziarului El Pais.

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: