19
Vin, Apr

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că România are un Program Operaţional de Sănătate aprobat pentru ceea ce înseamnă serviciu public de sănătate, cu o valoare de 3,7 miliarde euro.

"Este pentru prima dată când avem un Program Operaţional de Sănătate aprobat pentru ceea ce înseamnă serviciu public de sănătate, cu o valoare de 3,7 miliarde euro, la care mai adăugăm împrumutul de 2 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, ceea ce înseamnă că România va avea un buget foarte generos la dispoziţie pentru a putea reabilita şi moderniza infrastructura spitalicească, a achiziţiona echipamente moderne, a investi bani pentru calificarea medicilor, a investi bani pentru prevenţia medicală", a susţinut Marcel Boloş, la Gala Innotech Start-Up.

Ministrul a subliniat că peste 800.000 de beneficiari "sunt luaţi în calcul pentru a beneficia de serviciile de prevenţie medicală".

Bani pentru reabilitarea și modernizarea spitalelor

"Mă bucur foarte mult că suntem la acest ceas istoric, aş putea să spun, când România poate să aloce bani pentru un serviciu atât de important pentru sănătatea românilor şi pentru vieţile lor.

Urmează să lansăm oficial programul.

Decizia Comisiei Europene a fost aprobată şi vom detalia în perioada următoare rezultatele pe care le aşteptăm din implementarea acestui program operaţional", a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: