28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Situație disperată pentru români!

De astăzi intră în vigoare embargoul Uniunii Europene asupra țițeiului rusesc. Specialiștii avertizează că asta va duce la prețuri uriașe la pompă. Între timp, compensarea cu 50 de bani pe litru se mai aplică doar până la finalul lunii. 

De exemplu, la o stație de alimentare din Capitală, un litru de motorină costă acum puțin peste 8 lei, iar un litru de benzină – 6,86 lei, însă cu tot cu compensarea cu 50 de bani pe litru de carburant, care mai rămâne în vigoare doar până la finalul anului, pentru că momentan nu a fost prelungită de guvernanți.

Din luna ianuarie, specialiștii avertizează că ne putem aștepta din nou la scumpiri la pompă pentru că ne vom confrunta și cu o criză alimentară, având în vedere embargoul impus pe țițeiului rusesc, care intră în vigoare începând de astăzi.

Țițeiul rusesc nu va mai intra în Uniunea Europeană, este o resursă de care inclusiv țara noastră era într-o oarecare măsură dependentă.

Specialiștii avertizau chiar de câteva săptămâni că ne putem aștepta la acest lucru, ca de la începutul anului, din cauza penuriei globale de combustibil, prețurile să înceapă să crească.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: