20
Sâm, Apr

sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Eveniment

Serviciul de securitate al Ucrainei a confirmat faptul că guvernul a impus sancţiuni împotriva a 10 clerici de rang înalt, pe motiv că au fost de acord să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie ruse sau au justificat invadarea de către Moscova.

Clericii sancţionaţi fac parte din ramura ucraineană a Bisericii Ortodoxe cu legături cu Moscova. Sancţiunile, care presupun îngheţarea bunurilor şi conturilor clericilor pentru o perioadă de cinci ani, fac parte din acţiunile întreprinse de guvernul ucrainean împotriva organizaţiilor religioase considerate subversive, informează BBC, citat de news.ro.

Anunţul făcut sâmbătă este cel mai recent dintr-o serie de măsuri împotriva unei filiale ucrainene a Bisericii Ortodoxe, legată istoric de Moscova. Biserica Ortodoxă din Rusia susţine războiul.

Serviciile de securitate au declarat că cei 10 clerici au convenit în mod diferit să coopereze cu autorităţile de ocupaţie, au promovat naraţiuni pro-ruse şi au justificat agresiunea militară rusă în Ucraina.

Majoritatea clericilor - fie membri ai bisericii, fie strâns legaţi de aceasta - trăiesc în teritorii controlate de Rusia sau se află în străinătate, a spus serviciul.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă să desfăşoare o activitate cuprinzătoare privind protecţia statului ucrainean şi va continua să expună persoanele care ameninţă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: